MESTEREN

En mester er nysgerrig, elsker at lære nye færdigheder og udvikle sin kunnen.

Kendetegn for mesteren: En mester kan lide at lære, læse og studere - og ikke mindst øve sig. Mesteren sørger inspiration og trives med at mærke fremgang. Mesteren vil gerne være dygtigere og dygtigere.

En mester kan fx sige:

"Det er skægt at se bagedysten med alle de tips og tricks, man får undervejs."

"Jeg vil gerne lære, hvordan jeg bliver bedre til at serve bolden."

Sådan motiveres mesteren: Mesteren brænder for at udvikle sig. At udfordre sig selv til at lære noget nyt, fx at løbe 5 km eller få en mesterserv i tennis trigger en mester. En mester har brug for at se fremgang og vil især motiveres af træningsformer, hvor man kan og skal øve sig - på dansetrin, løbestil eller slagteknikker.

Sådan kan mesteren miste motivationen: At stå i stampe kan være katastrofalt for mesteren. Derfor er det vigtigt for en mester at starte sine træningsprogrammer ud på det rigtige niveau – og hele tiden justere dem op, så der er fremgang. Et skifte i motionsform kan muligvis også give ny energi. Man udvikler sig ofte mest mærkbart i starten. Det vil glæde en mester, der måske er gået lidt i stå i en anden motionsform.

3 TIPS TIL MESTEREN

1. En mester kan med fordel vælge motionsform udfra, hvad vedkommende finder værdifuldt at være god til. At løbe hurtigt, gå i spagat eller styre sit blodsukker.

2. At holde øje med sit egen fremgang er vigtigt for mesteren. Det skal være tydeligt, at "der sker noget".  

3. En mentor eller en god underviser, der kan lære fra sig, vil være inspirerende for mesteren.