Pimp din hverdag – og træf de rigtige valg

with Ingen kommentarer

Vores omgivelser betyder rigtig meget for vores evne til at træffe de rigtige valg – uanset om vi vil spise sundere, dyrke mere motion eller være bedre til at lægge mobilen fra os. Se her, hvor let det er at gøre en forskel.

Hvordan er din dag? Er den fyldt med fristelser til at smide sig på sofaen med en pose slik – eller hjælper den dig næsten umærkeligt til at leve sundt?

Det er et af de bedste spørgsmål, du kan stille, hvis du vil gøre det lettere for dig selv eller andre at træffe de sunde valg i dagligdagen. Vi kan alle få rigtig meget ud af at være opmærksomme på, hvordan vi bor, arbejder og i øvrigt færdes rundt. Det gælder om selv at tage ansvaret for at pimpe hverdagen med de rigtige lokkemidler og skabe nogle omgivelser, der støtter vores sunde mål og drømme.

Du kan bede dig selv eller din klient/patient om følgende:

Overvej nøje, hvilke fristelser du vil udsætte dig selv for i løbet af en dag. Hvor er fælderne i netop din hverdag? Tro ikke, at du skal bruge viljestyrke til at styre uden om fælderne – det er meget lettere at fjerne dem i stedet. Hvis du eksempelvis altid falder for slikket i supermarkedet, når du handler på tom mave efter fyraften, så kør direkte hjem. Snup en rugbrødsmad, og shop på nettet i stedet.

Vær med til at skabe en sund kultur omkring dig. Det er ikke sikkert, at andre gør det for dig! Måske er det dig, der skal tage initiativ til en løbeklub på villavejen eller til at få skiftet kagen ud med frugt til møderne på jobbet. Du vil få rigtig meget ud af at skabe en kultur omkring dig, der støtter dine sunde valg i stedet for at modarbejde dem.