VINDEREN

En vinder er drevet af at slå rekorder og vinde - over sig selv eller andre i samme miljø og situation.

Kendetegn for vinder: En vinder trives i et miljø, hvor der er noget på spil og resultaterne let kan måles. En vinder behøver ikke nødvendigvis at vinde for at have det godt - det kan også bare være den ærlige dyst, der gør livet sjovt.

En vinder kan fx sige:

"Lægen havde sjældent set så højt et blodtryk som mit."

"Det er ikke så sjovt, når man ikke kan følge med drengene længere."

Sådan motiveres vinderen: Vinderen bliver tændt af at konkurrere med sig selv eller andre. En vinder rykker, når der skal kæmpes for at indhente en træningsmakker eller nå et ambitiøst mål. Resultater og målbare præstationer er vigtige. En vinder kan holde sig selv til ilden ved at få jævnlig feedback på, hvordan træningen går - også i forhold til andre. 

Sådan kan vinderen miste motivationen: Hvad sker der, når vinderen ikke vinder? Vinderens motivation kan komme i fare, hvis han eller hun bliver skadet, tager på i vægt mod hensigten eller har svært ved at leve op til egne ambitioner på anden vis. Husk, at justere mål og sørge for, at de er realistiske i den situation, der gælder nu og her. Pas også på med, at det hele ikke bliver et stort præstationsræs. 

3 TIPS TIL VINDEREN

1. Konkurrencer, løb eller stævner på alle niveauer vil kunne motivere en vinder til at yde sit bedste. 

2. En træningslog eller dagbog, hvor præstationer skrives ned, giver et godt redskab til at holde styr på nye motiverende rekorder.

3. En vinder vil med stor sandsynlighed kunne lide motionsformer som Crossfit-lignende styrketræning, løb, triatlon og holdsport som håndbold eller fodbold.