HENNING LANGBERG

Professor, centerleder og underviser

E-mail: langberg@sund.ku.dk

Tlf: 26 12 79 13

Mød mig på LinkedIn

Biografi

Professor Henning Langberg brænder for at hjælpe patienter med kronisk livsstilsrelateret sygdom med at ændre livsstil og følge den behandling, de har brug for. Hvad enten det handler om at få lagt mere fysisk aktivitet ind i dagligdagen eller at huske at tage sin medicin korrekt. 

Udgangspunktet i Hennings formidlings- og forskningsindsats er (trods hans baggrund i human biologi) motivation, skabelsen af nye vaner og evnen til adfærdsændring - gerne kombineret med brug af ny teknologi. 

Den store udfordring er i Hennings optik ikke længere at finde ud af, hvad patienterne konkret kan gøre for at opnå mere trivsel og sundhed, men hvordan de får de gode, sunde vaner, der skal til, lagt ind i dagligdagen. I vores forskningsliste kan du se, hvilke forskningsprojekter Henning Langberg beskæftiger sig med pt.

Henning Langberg har mange års erfaring som både forsker, formidler og underviser, og han er værdsat for sin evne til at kommunikere med en kombination af humor og stor faglig viden.  

 

KORT OM HENNNG
 • Professor i rehabilitering og leder af forskningsenheden CopenRehab, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Afdeling for Social Medicin, Københavns Universitet. 
 • Leder af Center for Sund Motivation
 • Dr. med., Ph.d., Cand. Scient i human biologi
 • Master for Business Administration (MBA) fra ATV Business School
 • Underviser, formidler og foredragsholder
 • Medforfatter til bøgerne "Motivation - Nå i mål med din træning" og "Innovation i Sundhedsvæsnet"
LAURA STAUN VALENTINER

Ph.d.-studerende og underviser

E-mail: Lauravalentiner@gmail.com

Tlf: 51 17 36 49

Mød mig på LinkedIn

Biografi

Når Laura Staun Valentiner underviser i motivation for patienter i klinisk praksis har hun specielt et fokus: Patienternes livskvalitet skal fylde meget mere i behandlingen. Laura mener, at udsigten til en bedre livskvalitet kan være den faktor, der har størst betydning, når nye vaner skal implementeres.

Laura Staun Valentiner er i disse måneder gang med at færdiggøre sin ph.d.-afhandling, som har fokus på fastholdelse af fysisk aktivitet for patienter med type 2-diabetes. Afhandlingen omhandler Lauras forskning i den enkeltes motivation for adfærdsændring med fysisk aktivitet,  eksemplificeret i afhandlingen med projektet InterWalk. InterWalk er et projekt, hvor patienter med type 2-diabetes får mulighed for at gå intervalgang med en app i stedet for at deltage i den almindelige rehabiliterings-træning i center.

Laura Staun Valentiner er oprindeligt uddannet fysioterapeut og har 10 års erfaring fra klinisk praksis både som terapeut og klinisk underviser, som hun trækker på i sit nuværende virke som underviser og forsker.

 

KORT OM LAURA
 • Ph.d.-studerende, Københavns Universitet 
 • Cand.scient.san, Københavns Universitet
 • Fysioterapeutuddannelsen, København
 • Klinisk arbejdserfaring med specialerne neurologi, reumatologi og ortopædkirurgi samt mange års erfaring som klinisk underviser af fysioterapeutstuderende på alle niveauer i uddannelsesforløbet.
 • Har tidligere undervist på kandidatuddannelsen i Fysioterapi, SDU.
 • Underviser pt på kurser i sundhedsmotivation i regi af Center for Sund Motivation samt kurser i regi af Danske Fysioterapeuter omkring Type 2-diabetes og fastholdelse af ny adfærd.