TÆNKEREN

En tænker har brug for at vide, hvorfor en aktivitet gør godt. Der skal være mening med galskaben.

Kendetegn for tænkeren: En tænker vil typisk være et vidende menneske, der funderer over tingene, spørger og søger ekstra viden om sin træning eller kost. 

En tænker kan fx sige:

"Jeg har søgt en del på nettet omkring min motion."

"Hvad gør denne øvelse egentlig godt for?"

Sådan motiveres tænkeren: En tænker har brug for at vide, hvordan træning eller sund kost virker i kroppen og motiveres fx af at forstå, hvorfor en specifik øvelse kan hjælpe til at nå et bestemt mål. Det kan være gavnligt for tænkeren at sætte sig godt ind i en specifik motionsform eller eksempelvis viden om sæsonens frugt og grønt. 

Sådan kan tænkeren miste motivationen: Al den viden, som tænkeren samler sig, kan gøre alting lidt pligtbetonet. Husk også at lege lidt og gøre noget for sjov eller for velværets skyld. Det er også vigtigt for tænkeren at huske at lytte til egen krop. Selv et velresearchet træningsprogram skal justeres, hvis kroppen begynder at blive for træt eller øm. 

3 TIPS TIL TÆNKEREN

1. Sørg for at få feedback og viden om fx fysisk aktivitet. Det kan motivere en tænker at have konkrete tal at forholde sig til. 

2. Find masser af konkret information - det kan være i form af websites, brochure eller bøger.

3. Træningsformer, der stiller krav til det mentale - fx yoga eller teknisk svære motionsformer kan være fængende for tænkeren.